
made with love - зроблено з любов'ю
We joined the boycott of russian and belarusian products.
Support Ukrainians. Glory to Ukraine!
Ми приєдналися до бойкоту російської та білоруської продукції.
Підтримайте Українців. Слава Україні!

Проектування кухні - справа не проста, адже тут все залежить від ряду факторів, серед яких планування приміщення і житла вцілому. Іноді значну роль відіграють навіть всілякі виступи стін, комунікації, повітроводи та інші індивідуальні нюанси. Тому все частіше власники квартир і будинків вважають за краще спланувати кухню на замовлення, тобто покластися в цьому питанні на професіонала.
Однак і в такому випадку потрібно ретельно підготуватися до зустрічі з дизайнером, який буде займатися інтер'єром вашої кухні.
Для того, щоб результат співпраці з фахівцем виправдав всі ваші очікування, спочатку вам необхідно визначитися з власними потребами і побажаннями, а потім викласти їх дизайнеру. Тоді йому буде легше створити найбільш вдалий проект в найкоротші терміни. Якщо ви вирішили зайнятися плануванням кухні на замовлення, то вирішіть для себе: як багато часу ви будете проводити на кухні, чи повинна там бути обідня зона і, якщо так, то на скільки персон вона повинна бути розрахована. Не упускайте також такий аспект, як зберігання продуктів: де ви віддаєте перевагу їх зберігати і в якій кількості. Ну і, звичайно ж, подумайте, якою б ви хотіли бачити свою кухню в майбутньому.
Досвідчені дизайнери розділяють шість основних видів планування кухні:- двохлінійна; - лінійна; - Г-подібна; - П-образна; - півострівна; - острівна.
Також існує декілька основних правил, які дозволяють спланувати кухню на замовлення гранично зручним і раціональним чином.
В основі кухонного планування традиційно лежить робочий трикутник. Тут мається на увазі відстань від плити до холодильника і раковини. Найкраще організувати його так, щоб сторони трикутника становили приблизно 70-90 см.
Висувні ящики в області плити і мийки - це дуже зручно. Таким чином, в процесі приготування їжі ви зможете мати під рукою все необхідне кухонне начиння і різні столові прилади.
Для того щоб ваші стіни не страждали від конденсату і кіптяви, подбайте про те, щоб плита не розташовувалася впритул до бічної стіни.Оптимальна відстань від стіни до плити - 15см. У цьому просторі ви можете обладнати невелику додаткову тумбу.
Також не бажано встановлювати плиту занадто близько до холодильника. В іншому випадку ваш холодильник може вийти з ладу через постійне перегрівання. Рекомендується дотримуватися відстань хоча б в 20 см.